چهارشنبه ۲۴ دی ۹۹ | ۱۸:۳۱ ۴۰ بازديد
فرمانده كل ارتش در صحن علني مجلس: دفاع مقدس يك الگوي كامل از اراده و ايستادگي است
فرمانده كل ارتش جمهوري اسلامي ايران در صحن مجلس گفت: دفاع مقدس يك الگوي كامل از اراده و همت و يكپارچگي ملت براي ايستادگي و موفقيت است كه همه اجزاي اين الگو، نقش تعيين كننده اي در اين ايستادگي داشتند.
به گزارش روابط عمومي ارتش، امير سرلشكر سيد عبدالرحيم موسوي فرمانده كل ارتش جمهوري اسلامي ايران صبح امروز (يكشنبه ۶ مهرماه ۹۹) در جلسه علني مجلس شوراي اسلامي گفت: دفاع مقدس يك الگوي كامل از اراده و همت و يكپارچگي ملت براي ايستادگي و موفقيت است كه همه اجزاي تشكيل دهنده اين الگو در آن نقش تعيين كننده داشتند.
وي افزود: ارتش با كمك سپاه و بسيج و اين سه با جهاد سازندگي و اين چهار ركن با پشتيباني مردم و همه اين ها با فرماندهي حضرت امام (ره) روي بومي از غيرت ملي با روح آموزه هاي عاشورايي اين معجزه قرن را آفريدند.
فرمانده كل ارتش تصريح كرد: اگرچه پيروزي در اين جنگ نابرابر يك فتح الفتوح شبه معجزه بود، اما منظور من از معجزه قرن، پيروزي در جنگ نيست بلكه آن نتايجي است كه معادلات راهبردي جهان را تغيير داد و طرحي نو در انداخت، منظور من آن شجره طيبهاي است كه شاخههاي آن به اقصي نقاط عالم سركشيده و مكتب مقاومت در مقابل نظام سلطه را در قلب و روح حق طلبان نشانده و سقوط خدا ناباوران
حق ستيز را تسريع كرده است.
امير سرلشكر موسوي با بيان اينكه دفاع مقدس جمع چهره اشداء عليالكفاري انقلاب اسلامي در مقابل سلطهگران و رحماء بينهم در جمع مظلومان عالم است، اظهار كرد: چه خوب بود اگر ميشد در يك جلسه از همه اجزا دفاع مقدس سخن گفت، از آن بسيجي تك تيرانداز تا سرلشگر فلاحي بالاترين مقام شهيد نظامي دفاع مقدس، اگر ميشد از گروه سه نفره شكار تانك تا بزرگترين و پيچيدهترين عمليات هوايي يعني حمله به H3 سخن گفت، چه خوب بود از اوّلين پاسخ با ۱۴۰ فروند تا آخرين ضرب شصت در مرصاد.
وي افزود: از انهدام كامل نيروي دريايي دشمن توسط نيروي دريايي ارتش در ۶۷ روز تا تپه هايي كه بيش از ۲ هزار روز دست به دست شدند و آنقدر گلوله روي آن ريخت كه قدش كوتاهتر شد. از چزابه كه براي هر وجبش يك شهيد تقديم شد تا باز پس گيري خرمشهر كه تا چشم كار ميكرد دستهاي بالا رفته بود و پارچه سفيد و فرياد الدخيل. از مقاومتي كه شهرها كردند در مقابل موشك باران و بمباران ناجوانمردانه تا ساقط كردن بيش از ۷۰ فروند هواپيما در يك عمليات. از پاره كردن مغرورانه قطعنامه جلوي دوربين تا جمله ملتمسانه و اينك هر آنچه خواسته بوديد پذيرفتيم. از روزي كه ديوانهاي آمد سنگي انداخت و رفت تا طناب مرگي كه بفرمان خداوند، شاه دزد بر گردن ديوانه انداخت.
فرمانده كل ارتش بيان كرد: افسوس كه نميشود در اين زمانهاي كوتاه اين تابلوي شگفت را توضيح داد، نقاش سحرآميز دفاع مقدس آنقدر بيننده را محو جمال خود ميكند كه در توصيف، تقريبا همه چيز را از ياد ميبرد و ناگزير است از توسل به فتبارك الله احسن الخالقين، باور كنيم كه از اين كتاب قطور بجز برگي ورق نخورده است و گنج جنگ هنوز بكر و دست نخورده است.
وي اضافه كرد: من در اين فرصت سعي ميكنم به نمايندگي از خانواده شهداء، جانبازان، آزادگان، پيشكسوتان و رزمندگان ارتش جمهوري اسلامي ايران اشاراتي را كوتاه و تيتروار راجع به ارتش بيان كنم به اين اميد كه ساير دوستان نقش بخشهاي ديگر بخصوص جهاد سازندگي و مردم را بيان كنند.
امير سرلشكر موسوي با اشاره به اينكه ۲ ميليون و ۵۰۰ هزار سرباز به همراه ۲۱۷ هزار پايور و معادل ۶۰ ميليارد دلار تجهيزات ارتش در جنگ حضور داشت و بيش از ۴۸ هزار شهيد تقديم انقلاب اسلامي ايران كرده است، تصريح كرد: نيروي زميني محوري، به عنوان ميدان دار و استخوان بندي اصلي، از اولين روز جنگ تا پايان آن در همه عمليات هاي پدافندي و آفندي حضور تعيين كننده داشته است. بازيابي و بازآرايي و تجديد سازمان و موفقيت در عمليات تثبيت و متوقف كردن دشمن در ابتداي جنگ، تشكيل و تحكيم خط پدافندي و نهايتا طراحي و اجراي عمليات هاي آفندي مقطع ديگري از كارنامه ارتش و به ويژه نيروي زميني در دفاع مقدس است.
وي با اشاره به نقش هوانيروز در دفاع مقدس گفت: نقش هوانيروز در دوران دفاع مقدس، خود يك مقوله ويژه است، از اقدامات منحصر به فرد شهيدان شيرودي و كشوري و همرزمان آنها در آغازين روزهاي جنگ گرفته تا عمليات مرصاد، جابجايي نيروها تا پشت خطوط دشمن، انتقال مجروحين و بصورت خلاصه حضور موثر و كارآمد در همه عرصههاي دفاع مقدس و همه عملياتها.
فرمانده قرارگاه پدافند خاتم الانبياء (ص) بيان كرد: نقش آفريني پدافند هوايي كه آن زمان بخشي از نيروي هوايي بود در چشم صاحبنظران و پژوهشگران دفاع مقدس بسيار برجسته و ممتاز است. پدافند هوايي با شبكه فرماندهي و كنترلِ انحصاري خود، كل عملياتهاي مختلف هوايي و پدافند هوايي جنگ هشت ساله را اداره كرد بطوري كه در آن فضاي جنگي، متشنج و خطرناك كه بيشترِ فضاي كشور آتش به اختيار بود، هيچ فرودگاهي در كشور بسته نشد.
وي تصريح كرد: در طول جنگ ايمني و امنيت بيش از ۲ ميليون پرواز غيرنظامي از لحظه ورود به كشور تا نشستن در فرودگاهها يا عبور از آسمان كشور تامين شد. با وجود حمله بيش از ۲ هزار بار صدام به جزيره خارك و پايانههاي صدور نفت؛ دفاع جانانه پدافند هوايي باعث شد حتي يك روز جريان صدور نفت و اقتصاد جنگ مختل نشود. هيچ يك از عملياتهاي رزمندگان اسلام بدون چتر پدافند هوايي انجام نشد.
فرمانده كل ارتش ادامه داد: پدافند هوايي تنها يگاني بود كه علاوه بر حضور در جبهههاي نبرد حق عليه باطل، در كليه شهرها و نقاط حياتي، حساس و مهم با رژيم بعث ميجنگيد. كشف و شناسايي بيش از ۴۸ هزار هواپيما و بالگرد و انهدام ۶۵۲ فروند جنگنده و بالگرد در طول دفاع مقدس از ديگر خدمات پدافند هوايي در دفاع مقدس بود.
امير سرلشكر موسوي اظهار كرد: نيروي هوايي علاوه بر پشتيباني هوايي از كليه عملياتهاي دوران جنگ و دفاع از آسمان ايران عملياتهاي ويژهاي داشته كه هر كدام به دليل تأثير راهبردي ارزش چندين عمليات بزرگ را دارد. عمليات كمان ۹۹ يا همان حمله ۱۴۰ فروندي در روز اوّل كه باعث درهم ريختن محاسبات دشمنبعثي شد. عمليات حمله به الوليد كه پيچيدهترين عمليات هوايي است و علاوه بر انهدام نيروي هوايي عراق در جنگ ارادهها ورق را به نفع ايران برهم زد. حمله به اقتصاد جنگ عراق با فروريختن ۲۵ ميليون پوند بمب به مراكز صنعتي، نفتي و نظامي كه در ۳ ماه اوّل جنگ صدور نفت عراق از ۴ ميليون بشكه در روز به ۲۵۰ هزار بشكه رسيد.
وي با اشاره به نقش نيروي هوايي و دريايي ارتش در باز نگه داشتن خطوط مواصلاتي كشور گفت: اين اقدام در حالي انجام شد كه همزمان تا پايان جنگ نيروي هوايي با كمك نيروي دريايي با باز نگه داشتن خطوط مواصلاتي موجب شد حتّي يك روز واردات و صادرات ايران قطع نشود و همچنين تحميل اراده سياسي كشور به دشمن با حمله به بغداد توسط شهيد دوران و لغو اجلاس غيرمتعهدها.
فرمانده قرارگاه خاتم الانبياء (ص) خاطر نشان كرد: لازم به يادآوري است كه به گواهي اسناد موجود حاميان صدام دوبار در سالهاي ۶۲ و ۶۵ نيروي هوايي عراق را كاملاً بازسازي و نو كردند. يعني نيروي هوايي و پدافند هوايي ما موفق شدند دو نيروي هوايي را در طول جنگ منهدم كنند و در واقع با سه نيروي هوايي كه صددرصد توسط استكبار حمايت و پشتيباني ميشدند، جنگيدند.
امير سرلشكر موسوي در تشريح اقدامات نيروي دريايي در دفاع مقدس گفت: نيروي دريايي جنگ را با دفاع حماسي تكاوران در خرمشهر آغاز كرد و خيلي زود و در ۷ آذر همان سال با پشتيباني نيروي هوايي موفق شد نيروي دريايي دشمن بعثي را بكلي نابود كند كه تا پايان جنگ نتوانستند وارد خليج فارس شوند.
وي خطاب به نمايندگان مجلس اظهار كرد: خواهران و برادران عزيز جنگ در سه عرصه هوا، زمين و دريا جريان دارد، نيروي دريايي در شصت و هفتمين روز جنگ موفق شد يكي از پايه قدرت نظامي دشمن را از بين ببرد و تعادل را به نفع ايران به هم بزند و اين عمليات يكي از مهمترين نقاط عطف تاريخ دفاع مقدس است كه هنوز به خوبي باز نشده است. باز نگه داشتن خطوط مواصلاتي در طول جنگ و اسكورت ۱۰ هزار شناور تجاري و نفتكش و سالم به مقصد رساندن آنها در حاليكه اقتصاد وابسته به صدور نفت و واردات بود اقدام راهبردي بسيار بزرگي است كه هر چه زمان ميگذرد عظمت و نقش آن در ايستادگي ايران در برابر دشمنان روشنتر ميشود و يكي از دلايل راهبردي بودن نيروي دريايي اين توان تأثيرگذاري در سرنوشت كشور است.
امير سرلشكر موسوي با اشاره به اقدامات ارتش پس از جنگ تحميلي گفت: پس از جنگ نيز تا امروز ارتش ضمن اجراي عمليات مردمياري در حوادث مثل زلزله، سيل و كرونا و… با استقرار نيروي زميني در مرزهاي شرقي و غربي كشور از پايان جنگ تا امروز امنيت و آرامش اين مرزها را با تلاش شبانه روزي و تقديم شهداي والامقام حفظ كرده است.
وي ادامه داد: حضور در دفاع از حرم و تقديم چندين فرمانده شهيد بخش ديگري از اقدامات نيروي زميني است كه همزمان با دگرگوني و تحول در ساختار و سازمان و ارتقاء روز به روز توان و آمادگي رزمي اين نيرو انجام شده است.
فرمانده قرارگاه خاتم الانبياء (ص) گفت: پدافندِ حقيقتا هميشه بيدار، كه حتّي يك ثانيه تعطيلبردار نيست از زمان پايان جنگ تا امروز ضمن حفظ امنيت پروازهاي خودي هرگونه اشتباه و ورود به حريم ايران عزيز را با دقت رصد و جلوگيري نموده است و مي نمايد. توليد چندبرابري تجهيزات بومي در لبه فناوريهاي جهاني و البته طراحي و ساخت برخي از تجهيزاتي كه نمونههاي آن هنوز در دنيا گزارش نشده است، از جمله بزرگترين دستاوردهاي پدافندهوايي ارتش است ما امروز در توليد بسياري از سيستم سلاحها، رادارها، تجهيزات اطلاعاتي، پهپادها و تجهيزات ارتباطي و جنگالكترونيك و سايبر قطب هستيم و مدعي هستيم كه واقعاً رقيبي حداقل در منطقه نداريم.
وي افزود: برد كشف ما به بيش از ۳ هزار كيلومتر رسيده است. پدافند هوايي ارتش صاحب قويترين شبكه و سامانههاي جمعآوري اطلاعات و صاحب يكي از برترين شبكههاي امن ارتباطي و فناوري اطلاعات چند لايه و از اولينها و امروز از برترينها در حوزه فرماندهي و كنترل حداقل در منطقه است.
فرمانده كل ارتش گفت: نيروي هوايي با وجود اينكه قبل از انقلاب كاملاً وابسته به مستشاران و قطعات وارداتي بود، موفق شد با اداره ۸ سال جنگ، پس از آن ضمن استمرار پروازهاي شبانه روزي در دفاع از آسمان و گشت هوايي و نيز ناوگان ترابري، خود را سرپا نگه دارد و هر مأموريت واگذاري را با سربلندي به سرانجام برسانيد. حضور نيروي هوايي در دفاع از حرم مجموعهاي است از ايمان، شجاعت، دانش، تخصص، تجربه و مهارت كه درباره آن در زمان مقتضي صحبت خواهيم كرد.
فرمانده كل ارتش ادامه داد: نيروي دريايي بعنوان يك نيروي راهبردي همچنان پرچم اقتدار ايران در اقيانوسها است و با اعزام ۶۹ ناوگروه به خليج عدن و آبهاي آزاد پرچمدار احياي تمدن دريايي كشور است. نيروي دريايي با حضور در مناطق كمتر برخوردار و نيز كمك به توسعه شهرها و كانونهاي تمدني سواحل مكران با استقرار چندين هزار نفر نيرو و خانوارهاي آنها در شهرهاي ميناب، جاسك، كنارك و نيز رأس ميداني، سيريك، كوهستك، گرانداهو و پسابندر طلايه دار توسعه سواحل مكران شده است.
وي اضافه كرد: به بركت اين حضور امروز امنيتي كه در دريا داريم بر خلاف بسياري از كشورهاي منطقه عاريهاي نيست، كاملاً بومي و ساخت ايران و با اتكاء به دانش و توانايي صنعت گران و فرزندان اين مملكت است. درياهاي ما امن است و حضور نمايشي ايادي استكبار و شيطان به سركردگي آمريكاي تروريست نميتواند اين امنيت مقتدرانه را خدشهدار كنند.
امير سرلشكر موسوي گفت: امروز استكبار جهاني ناچار است بايستد و خيزش تمدني ايران اسلامي به سمت دريا و اقيانوسهاي جهان و عرصههاي اقتدار آفرين را در گام دوم انقلاب نظارهگر باشد. دشمن ناگزير است ايران آزاد، ايران مستقل، ايران اسلامي، ايران دانشمند و ايران قدرتمند در مسير رشد و توسعه شتابان تمدني نظارهگر باشد و نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران پرچمدار اين حركت مقتدرانه به سمت احياء تمدن دريايي ايران اسلامي خواهد بود.
فرمانده قرارگاه پدافند هوايي خاتم الانبياء (ص) اظهار كرد: ناوگان بزرگ هواپيماهاي بدون سرنشين ارتش با توانايي انجام مأموريتهاي گوناگون عمود پرواز در دريا، شناسايي در زمين و دريا، بمبافكن، موشكانداز، رهگيري هوايي و انتحاري يك توان تاكتيكي و راهبردي فوقالعاده را ايجاد كرده است كه در روز واقعه هر دشمني را از محاسبات غلط خود پشيمان خواهد كرد.
وي گفت: ما بر سرآنيم كه ارتشي در شأن ملّت ايران، در تراز بيانيه گام دوّم انقلاب و شايسته پاركابي حضرت مهدي(عج) بسازيم. از اين كه فرماندهي معظم كل قوا ما را شايسته پرچم فداكاري دانستند خداوند بزرگ را شاكريم و از عنايات بزرگوارانه آن امام عزيز تشكر ميكنيم، قدر اين عنايت را ميمدانيم و ارتش را شايسته نشان فداكاري حفظ ميكنيم و ارتقاء خواهيم داد.
امير سرلشكر موسوي تصريح كرد: در كنار مردم خادميم بي منّت و شاكر بر اين خدمت. در مقابل دشمن شمشير از نيام برآمده ملّت ايرانيم، سخت و آتشين. آمادگي و ارتقاء توان خود را متّكي به خداوند بزرگ، تدابير مقام معظم رهبري و همت خود ادامه ميدهيم و به هيچ چيز ديگر مشروط و موكول نخواهيم كرد و از شما نمايندگان مردم انتظار داريم آنگونه كه شايسته اين ملّت بزرگ است از ارتش خود حمايت كنيد.