به گزارش پايگاه اطلاع رساني حزب تدبير و توسعه،  

علي بيگدلي استاد دانشگاه ضمن اشاره به راي ممتنع عراق در ماجراي تلاش امريكا براي احياي كميته تحريم‌ها عليه ايران گفت: اعلام بي‌طرفي عراق بحث و اتفاق جديدي نيست. با آمدن آقاي كاظمي و رفتن او به آمريكا و ديدارش با اروپاييان و نيز اعلام حمايت بن سلمان از عراق و … همگي نشان از آن دارد كه بغداد رفته رفته در حال فاصله گرفتن از جمهوري اسلامي ايران است.

اين استاد دانشگاه به ورود نظاميان آمريكايي در خاورميانه اشاره كرد و گفت: وضعيت در منطقه دچار حساسيت شده و در آستانه ورود به يك بحران جديد قرار دارد. اين اتفاقات مي‌تواند به منزله اعمال فشار‌هاي جديد عليه ايران جهت امتيازگيري جو بايدن در مذاكرات آتي بين ايران با ۱+۵ و يا مذاكرات دوجانبه باشد. ما در اين شرايط بايد رفتار محتاطانه و هوشمندانه‌اي داشته باشيم.

اين كارشناس مسائل بين‌الملل با بيان اينكه شرايط امروز جهان و منطقه بسيار متفاوت از ۲۰۱۵ و دوران آقاي اوباماست، تصريح كرد: اظهارات اخير سران منطقه از جمله كشور‌ها و جريان‌هاي تحت حمايت ايران نيز نشان از همين مساله دارد كه يك تهديد امنيتي در حال شكل گرفتن عليه ايران است.

وي ادامه داد: اظهارات اخير برخي مقامات غزه و همين طور تحولات در اين منطقه نشان از آن دارد كه حتي امكان دارد كه غزه در آينده از ايران فاصله بگيرد. كمااينكه عراق در حال تقويت هويت عربي خودش است و رويه فاصله گرفتن از ايران را در پيش گرفته و نشانه‌هايي نيز وجود دارد كه رفته رفته اين اتفاق درباره روابط بين تهران و دمشق در حال رخ دادن است. مجموعه اين اتفاق نتيجه‌اي نخواهد داشت، جز آنكه اسراييل شرايط بهتري در خاورميانه پيدا كند.

بيگدلي با اشاره به تحولات قره باغ بعد از پذيرش شكست ارمنستان، گفت: ما در اين منطقه و اساسا در ناحيه قفقاز شاهد گسترش پايگاه‌هاي نظامي اسراييل هستيم و در اين شرايط نيازمند ايجاد يك سري تغييرات در سياست خارجه و سياست‌هاي كلان هستيم. ما بايد به اين نكته توجه داشته باشيم كه بعيد نيست اگر روزي عراق نيازي به گاز و برق ايران نداشته باشد، وابستگي خودش به تهران را به حداقل ممكن كاهش دهد. همچنانكه امروز با توسعه همكاري‌ها با كويت و عربستان در اين مسير گام برداشته و شايد طي يك يا ۲ سال آينده اين عدم وابستگي و وابستگي حداقلي رخ بدهد.

اين استاد دانشگاه با تاكيد بر اينكه ايران مي‌بايست تغييرات اساسي در استراتژي سياست خارجي كلان خودش اعمال كند، تصريح كرد: ما تا امروز كار‌هايي كرديم و حمايت‌هايي از برخي كشور‌ها و جريان‌ها داشتيم و از اين طريق نفوذ‌هايي را براي خودمان در منطقه به دست آورديم، ولي واقعيت اين است كه ما صرفا براي خودمان هزينه‌هايي را ايجاد كرديم و از اين حوزه نفوذ استفاده‌اي نكرديم تا رفته رفته همين سياست، كارآمدي سابق را نداشته و اثر معكوس داشته باشد. ما با ادامه اين روند دير يا زود جايگاه خودمان را حتي در سوريه و عراق نيز از دست خواهيم داد.

اين كارشناس بين الملل خاطرنشان كرد: ما متاسفانه به دنبال هزينه و حمايت از كساني در عرصه جهاني رفتيم كه امروز مي‌بايست به درد ما مي‌خوردند، ولي شاهد اتفاقات ديگري هستيم. رفتار سران منطقه به ويژه برخي مسئولان كشور‌ها و جريان‌هاي مورد حمايت ما نشان دهنده همين مساله است.

انتهاي پيام/

اردبيل – بيله سو