«مرتضي طلايي»، فعال سياسي اصولگرا، در رابطه ورود اصولگرايان با كانديداي نظامي به انتخابات ۱۴۰۰ گفت: اولا قانون تصويب مي كند كه چه كساني مي توانند، براي هر نوع انتخاباتي چه ويژگي هايي داشته باشند كه اين يك كليت است. نكته دوم اين است كه تعبير نظامي اصطلاحي است كه متاسفانه بيگانگان در حال ترويج و القاي آن در افكار عمومي هستند. نظاميان نيز در حالي كه مطابق با ضوابط و شرايط باشند، مثل بقيه مردم هستند و حتما هم تا زماني كه در لباس نظامي هستند نمي توانند، وارد هيچ حزب و گروهي شوند.
او افزود: اين افراد تا زماني كه در نيروهاي مسلح هستند وارد هيچ يك از جريان هاي سياسي نمي شوند مگر وقتي كه بازنشسته شدند يا استعفا دادند كه ديگر در كسوت نظامي گري نيستند و مثل بقيه مردم، قلمداد مي شوند. خود من نمونه اي از اين افراد هستم. من در سپاه پاسداران انقلاب اسلامي بودم ما سپاه را به آن مفهوم كه گفته ميشود، نظامي تلقي نمي كنيم. سپاه يك نهاد انقلابي براي صيانت از انقلاب است و يكي از ماموريت هاي سپاه در حوزه دفاعي كشور است و همچنين در ديگر حوزه هاي كشور نيز از انقلاب، صيانت مي كند ولي با اين حال من، بازنشسته شدم و بعد از بازنشستگي در اختيار خودم قرار گرفتم و براساس ضوابط و شرايط چون واجد شرايط شركت در انتخابات شوراها بودم، شركت كردم و مردم نيز من را انتخاب كردند.
طلايي تاكيد كرد: اين روالي قانوني است و براي پزشك، پاسدار، مهندس، حقوقدان، وكيل، وزير، شهروند عادي، كارگر و كارمند فرقي نمي كند مهم اين است كه برابر قانون فرد براي شركت در انتخابات رياست جمهوري، واجد شرايط باشد. از اين منظر است كه مي گويم حركتي از بيرون به جامعه ما القا مي شود و يا افرادي ناخواسته از روي ناآگاهي چنين تعريف جدايي از نظاميان ارائه مي دهند و آن ها را از مردم، جدا ميكنند. مگر نظاميان كم جان خود را براي اين مردم داده اند؛ چطور وقتي بحث دفاع مقدس بود، نظاميان و نيروهاي سپاه و بسيج و... در خط مقدم نبودند و براي مردم جانفشاني نكردند؟ حال چرا براي ديگر عرصه هاي خدمت متهم به نظامي بودن هستند.
او در رابطه با كانديداتوري قاليباف افزود: رييس مجلس فردي بازنشسته از نيروهاي مسلح است و از اين سمت خارج شده و مثل فردي از اين جامعه است.
طلايي اضافه كرد: رييس جمهور يك فرد است و حتي اگر دنيايي از توانايي و ظرفيت نيز داشته باشد، باز نمي تواند بيش از يك فرد كار كند. ما بايد در كشور با نگاهي تيم محور به موضوعات نگاه كنيم. بايد به داوطلب رياست جمهوري بگوييم كه كابينه اش را معرفي كند بايد ديد كابينه او چه كساني هستند؟ بايد از روي كابينه گفت كه آيا او مي تواند، موفق باشد يا نه؟ بايد يك تيم را ارزيابي كنيم و با هم ببينيم.
اين فعال اصولگرا با بيان اينكه حل بحران ها توسط دولت بعدي زمانبر است، افزود: هيچ كسي نمي تواند يك شبه كشور را درست كند چرا مردم بايد اين همه هزينه بدهند تا جريان سازان كشور به جاي اينكه به دنبال آگاهي بخشي و معرفت افزايي و بصيرت افزايي مردم باشند، به دنبال اين باشند كه رسالت خود را در منافع اين جناح و آن جناح تعريف كنند؛ ما طالب اين نيستيم. ما مي گوييم رسانه هاي ما رسالتي ملي نسبت به كشور و مردم خود دارند و بايد بگويند و بخواهند تا نامزدها شناسنامه خود و كارنامه خود و كابينه خود را نشان بدهند. بايد ديد آيا سابقه اي از ولايي بودن، انقلابي بودن و كار براي انقلاب در اين افراد ديده مي شود يا نه؟! نبايد مردم را ابزار كرد و بين اين گروه و آن گروه بازي داد.
2727