مصطفي اردستاني
سرلشكر خلبان شهيد مصطفي اردستاني در سال 1328 در روستاي قاسم آباد از توابع شهرستان ورامين ديده به جهان گشود. وي تحصيلات ابتدايي و متوسطه را در شهرستان ورامين گذراند و پس از اخذ ديپلم در سال 1348 به خدمت سربازي اعزام شد.
اردستاني خدمت سربازي را به عنوان سپاه دانش در يكي از روستاهاي اسفراين انجام داد. شرايط جغرافيايي منطقه در آن زمان براي كشت خشخاش مساعد بود و اهالي روستا به صورت فراگير مبادرت به كشت آن ميكردند اما اردستاني آنها را از اين كار باز ميداشت.
پس از انجام خدمت سربازي در سال 1350 وارد دانشكده خلباني نيروي هوايي شد، پس از گذراندن مقدمات آموزش پرواز در ايران، به منظور تكميل دوره خلباني به كشور آمريكا اعزام شد و پس از اخذ دانشنامه خلباني به ايران بازگشت و با درجه ستوان دومي در پايگاه چهارم شكاري دزفول به عنوان خلبان هواپيماي « اف 5» مشغول به خدمت شد.
مصطفي اردستاني با توجه به هوش بالا و به دليل اندام ورزيدهاي كه داشت، به تدريج به يكي از بهترين خلبانان نيروي هوايي تبديل شد. بعد از يك سال از اين پايگاه به پايگاه ششم شكاري منتقل شد و تا سال 1356 در اين پايگاه و بعضا در پايگاه چهارم شكاري دزفول، خدمت كرد.
با اوجگيري انقلاب شكوهمند اسلامي و حتي قبل از آن جزء نخستين خلبانان حزب اللهي بود كه در به ثمر رسيدن انقلاب اسلامي و آگاه كردن ساير قشرهاي پرسنل نيروي هوايي نقش بسزايي داشت.
مصطفي اردستاني پس از انقلاب با جمعي از همكاران، اقدام به انتشار يك نشريه درون گروهي به نام «مخلصين» كرده بود كه حاوي مطالب اعتقادي و فرهنگي بود و عليرغم تيراژ محدود، بسيار جالب توجه و در آگاهسازي پرسنل مؤثر بود.
اردستاني در سال 1359 به عنوان افسر خلبان شكاري در پايگاه شكاري تبريز مشغول به خدمت بود كه جنگ تحميلي عراق عليه ايران آغاز شد، علي رغم اينكه در روز حمله هوايي دشمن به خاك ميهن اسلامي در مرخصي به سر ميبرد، ولي بلافاصله خود را به پايگاه مربوطه رساند و پروازهاي جنگي خود را شروع كرد.
مصطفي اردستاني از روز دوم مهر ماه سال 1359، پروازهاي جنگي خود را آغاز كرد. با توجه به شهامت مثال زدنياش و انجام عمليات غير ممكني كه در طول يك سال اول جنگ انجام داد، در سال 1360 به درجه سرهنگ دومي مفتخر شد و بلافاصله به عنوان فرمانده پايگاه پنجم شكاري اميديه اهواز منصوب شد.
در تمام مدتي كه فرمانده پايگاه هوايي اميديه بود و تا چندي بعد از آن، به صورت داوطلبانه به پايگاه چهارم شكاري دزفول - كه نزديكترين پايگاه به مرز عراق بود - ميرفت و سختترين و خطرناكترين عملياتها را انجام ميداد و هميشه اين جمله ورد زبانش بود كه: "دوستان! هر كس در حسرت حضور در كربلا است، بداند كه اين جا كربلاست. بدانيد فرزند زهرا(س) و آقا امام زمان (عج) نظاره گر ما است".
در سال 1363 به سمت معاون عملياتي پايگاه دوم شكاري منصوب شد. پس از 3 سال انجام وظيفه در اين مسئوليت، در سال 1366 به عنوان مديريت آموزش عمليات نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران منصوب شد.
پس از شهادت سرلشكر خلبان عباس بابايي كه معاونت عمليات نيروي هوايي را عهده دار بود، شهيد اردستاني به اين سمت (معاونت عمليات نيروي هوايي) برگزيده شد و تا زمان شهادت (15/10/1373) عهدهدار اين مسئوليت مهم بود .
سرلشگر خلبان، شهيد اردستاني، در طول جنگ تحميلي، همواره داوطلب مأموريتهاي مشكل بود و بارها اتفاق ميافتاد كه در يك روز، هفت بار به خاك دشمن حمله ميبرد و بدون شك او با انجام دادن 400 پرواز برون مرزي بر فراز خاك دشمن و 1724 ساعت پروازهاي مختلف در خاك ميهن اسلامي، يكي از قهرمانان جنگ به حساب ميآيد كه چندين بار تا مرز شهادت پيش رفت، تا سرانجام در تاريخ 15/10/1373 بر اثر سانحه هوايي، به همراه فرمانده فقيد نيروي هوايي، سرلشكر شهيد منصور ستاري و چند تن ديگر از همرزمانش، به آروزي ديرينهاش رسيد و به لقاء معبود پيوست .
شهيد اردستاني به هنگام شهادت 46 سال سن داشت و از وي دو فرزند پسر و دو فرزند دختر به يادگار مانده است.
وظيفه شناسي، دلاوري، شجاعت و ديگر خصوصيات ويژه اين شهيد بزرگوار تا حدي است كه فرمانده كل قوا (حضرت آيت الله خامنه اي) در مورد او چنين فرمودند: «شهيد اردستاني يكي از پاكترين، مخلصترين و مومنترين افراد تمام قشرها بود. او عنصري فدايي و شهيدي زنده بود و عزيزاني از قبيل شهيد اردستاني و ديگر دوستاني كه به شهادت رسيدند، داغي است بر دل هركسي كه نسبت به نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران احساس خويشاوندي و نزديكي ميكند. براي من و ملت عزيز اين يك داغ بزرگ بود. با بودن شهيد اردستاني در عمليات، قلب من آرام بود.»