ناشناخته ترين روستاهاي ايران

۳۸ بازديد

  



كشور ايران جزء 10 كشور عالي جهان از لحاظ تاريخي و فرهنگي محسوب مي شود. در اين مطلب قصد داريم شما را با اماكن جذاب و كمتر ديده شده در اين سرزمين آشنا كنيم. اگر هر بار به مناطق شناخته شده سفر ميكنه و از طريق اجاره ويلا در آن شهر اقامت ميكنيد اما حالا به دنبال مقاصد بكر و سفر هاي ماجراجويانه مي باشيد در اين بخش با رنتيجا همراه شويد.


روستا هاي ناشناخته ايران

شايد تصور كنيد كه تمامي شهر و رستاهاي كشورتان را حتي اگر شده به اسم مي شناسيد اما بايد بگوييم ايران پر از ناشناخته هاي زيبا و حتي شايد عجيب مي باشد كه در ادامه 10 روستاي ناشناخته آن را شناسايي خواهيم كرد. اولين روستاي كه در اين ليست قرارر دارد روستاي ماخونيك معروف به سرزمين لي لي پوت مي باشد.




- روستاي ماخونيك :

اگر به طور كلي بخواهيم بگوييم اين روستا در استان خراسان جنوبي و اگر بخواهي كمي ريزتر شويم در دهستان دُرُح بخش مركزي شهرستان سربيشه قرار گرفته است. قدمت اين روستا حدود 300 سال برآورد شده. جالب است كه بدانيد تا چند سال اخير هيچ راه دسترسي به اين روستا وجود نداشت و به گونه اي مردم اين آبادي در آن محبوس بودند اما امروزه با شكافت كوه راه تازه اي بر اين روستا براي تردد مردم و گردشگران باز شده است.




معماري منحصر به فرد ماخونيك

كمي از معماري عجيب غريب روستا بگوييم

از ويژگي هاي ساخت مسكن در اين روستا خانه هاي بهم چسبيده در قعر زمين ( حدود يك متري از سطح زمين )، فاقد حياط، درگاه و پنجره است. براي ورود به خانه هاي اهالي ماخونيك تا حد ممكن بايد خم شويد زيرا تمامي خانه هاي اين روستا داراي درب هاي بسيار كوتاه و چوبي مي باشند. اين آبادي بافت كهن و سنتي خود را به گونه اي حفظ كرده كه امروزه نيز برخي از اهالي روستا در همين خانه ها زندگي مي كنند. تا سال ها پيش تنها غذاهايي كه در اين روستا طبخ مي شد شامل شلغم، چغندر و نوعي آش به نام پختك بوده اما امروز بيشتر مزرعه هاي آبادي ماخونيك به كاشت سير اختصاص دارد.




برخي از عقايد اهالي روستا ماخونيك

مردم اين آبادي تا چند سال اخير چاي نوشيدن، شكار كردن و گوشت خوردن را گناه مي شمردند. از ديگر عقايد جالب اين روستا مي توان به نامي كه براي تلويزيون انتخاب كرده بودند اشاره كرد، مردم ماخونيك نام شيطان را براي تلويزون برگزيده بودند، كودكان در اين روستا به هيچ عنوان مجوز تماشاي تلويزيون را نداشتند. يكي از عقايد جالب و تحسين برانگيز روستا ماخونيك اين است كه هيچ فردي از اهالي اين آبادي سيگار نمي كشد.




روستاهاي پلكاني بسياري در اين سرزمين قرار گرفته است كه ماسوله از معروف ترين آن ها محسوب مي شود و ما در اين بخش به معرفي روستا پلكاني هجيج كه دومين روستا ناشناخته در ايران مي باشد پرداخته ايم. 


- روستا هجيج :

اين روستاي زيبا در فاصله 25 كيلومتري از شهرستان پاوه واقع شده است. هر نوع از زيبايي هاي طبيعي را كه بخواهيد در اين روستا خواهيد ديد از چشمه هاي خروشان گرفته تا كوه هاي سنگي سرسبز، معناي كلمه هجيج دره سرسبز و عميق است كه به علت قرار گيري اين آبادي در دره هجيج اين نام را به آن نسبت داده اند. برخي از جاذبه هاي روستا هجيج عبارتند از:




 رودخانه سيروان

يكي از زيباترين و برجسته ترين رودخانه هاي كه در نزديكي هورامان (كردستان) وجود دارد رودخانه سيروان است كه هورامان را به دو قسمت مختلف تقسيم كرده است. اين رودخانه كه در دل كوه و تپه هاي روستا هجيج قرار گرفته منظره اي تماشايي را از اين روستا براي گردشگران به ارمغان آورده است. 





 ارتفاعات شاهو :

همينطور كه در راستاي روستاي هجيج به سمت جلو حركت كنيد به قسمتي از رشته كوه هاي زاگرس خواهيد رسيد كه به آن ارتفاعات شاهو مي گويند در اين بخش از روستا شاهد علفزار هاي بكر و تماشايي خواهيد بود كه به كشت پياز ميشا و چراهگاه هاي گاول اختصاص دارند.




 مسجد مركزي :

ظاهر اين مسجد نيز مانند ديگر اماكن تاريخي كه در كشور وجود دارد خبر از هنر معماري ايرانيان مي دهد. دور تا دور اين مسجد به ستون ها و پنجره هاي چوبي حكاكي شده مزين شده است كه همين امر زيبايي اين بنا را دوچندان خواهد كرد. 

پس از معرفي روستاي هجيج در كرمانشاه به سراغ روستاي جالب و ناشناخته ديگري به نام ايستا در نزديكي طالقان مي رويم.




- روستاي ايستا :

هنگامي كه به روستا برسيد تصور خواهيد كرد كه سوار ماشين زمان شده ايد چرا كه تمامي امور در اين آبادي به صورت كاملا سنتي صورت مي گيرد. برخي معتقدند كه مردم روستاي ايستا در زمان توقف كرده اند به همين منظور به آن روستاي توقف نيز مي گويند. آب لوله كشي، گاز، برق، درمانگاه، تلفن، ماشين آلات و در كل هيچ يك از امكانات عصر ارتباطات در اين روستا به خواست خود اهالي وجود ندارد.




برخي ازويژگي هاي جالب مردم ايستا

* مردم اين آبادي فاقد شناسنامه هستند و هرگونه خدمات دولتي را رد مي كنند.

* كشاورزي و دامپروري به روش گذشته و سنتي از فعاليت هاي روزمره آنها مي باشد.

* مراسماتي چون جشن تولد، عروسي و عزا در آداب آنان جايي ندارد.

* فرزندان آن ها به جاي تحصيل در مدرسه به مكتب مي روند.

* براي رفت و آمد از اسب و قاطر كمك مي گيرند.

* ورود بانوان به اين آبادي ممنوع است هم چنين زنان اين آبادي نيز حق خروج از آن را ندارند.

* مردم آبادي مسلمان هستند اما ساعت مشروع نماز را بنا به نمودارهاي خود تعيين كرده اند و شروع و پايان ماه رمضان را با ديدار شخص خودشان منصوب مي كنند.

* مردم روستا تا به حال به زيارت هيچ يك از امامان شيعه نرفته اند زيرا استفاده از وسايل حمل و نقل امروزي را روا نمي دانند.



 

اهالي آبادي ايستا دليل فراري بودن خود را از تكنولوژي اينگونه بيان كرده اند كه: زندگي امروزي سنت تازه اي است كه برخلاف دستور دين جعل شده و به زندگي كفار شبيه است. چهارمين روستاي ناشناخته ايران كه پس از روستاي عجيب ايستا به سراغ آن خواهيم رفت روستاي دركش در 70 كيلومتري شهرستان بجنود واقع در استان خراسان شمالي مي باشد. 






- روستا دركش:

اين روستا نمونه كاملي از جاذبه هاي طبيعي، حيات وحش، جهاني از گياهان دارويي و درختان تنومند بلوط را در خود جاي داده است اما به دليل ناشناخته بودن از مخاطب كمتري برخوردار است. روستا دركش و درختزار هاي اطرافش زيستگا بسيار مناسبي براي گوزن هاي قرمز يا مرال مي باشد. بيشتر مردم مهمان نواز اين آبادي مشغول به كشاورزي هستند به همين جهت محصولاتي مانند گندم، ذرت، انگور، گردو، جو و انواع ميوه ها به وفور در اين روستا وجود دارد. برخي از جاذبه هاي اين روستاي ييلاقي شامل: آبشار كنگره زو، چشمه جنگلي ييلاق، چشمه گلزار، رودخانه زومار، رودخانه كندآب، دره خرم و با طراوت كندريزو، سرچشمه سردار و پوشش هاي جنگلي مناطق گولك، نرگسلو، تيغ بل و كش گربه مي شود. علاوه بر جاذبه هاي طبيعي كه در روستاي دركش وجود دارد مي توان از جاذبه هاي تاريخي مانند تپه هاي باستاني روستا، قزلر قلعه و برج تاريخي سبزعلي خان قراچورلو نيز نام برد.




گياه شناسان تا به امروز حدود 380 گونه گياه را در اين منطقه كشف كردند كه 79 نوع آنها بسيار گرانبها و كاربردي مي باشند. روستاي بعدي كه در اين ليست قرار دارد روستاي تيس در بندر چابهار واقع در استان سيستان و بلوچستان است.




- روستاي تيس :

اين روستا كه يكي از آبادي هاي كهن باستاني تاريخ ايران به شمار مي آيد در گذشته يكي از برجسته ترين بندرهاي بازرگراني محسوب مي شده اما امروزه نامش كمتر به گوش مي خورد. بنا بر شواهد و متون تاريخي قدمتي بيش از 2500 سال براي اين روستا مطرح شده است. برخي از جاذبه هاي روستاي تيس عبارتند از:




كوه هاي ريزنگاري يا مينياتوري :

در نزديكي روستا كوه هاي متفاوتي به چشم مي خورد كه در چندسال اخير توجه بسياري از گردشگران داخلي و خارجي را به خود جلب كرده است. تنه اين كوه هاي سفيد رنگ به دليل فرسايش به شكل خاصي در آمده است. ظاهر متفاوت اين نوع كوه ها هم چنين گرما و حرارت حاصل از تابش تند خورشيد تصوير ساز كره مريخ براي گردشگران بوده به همين جهت به آن ها لقب كوه هاي مريخي را نسبت داده اند.



 

تالاب ليپار :

در چهار كيلومتري روستاي تيس بزرگترين تالاب سيستان و بلوچستان به رنگ صورتي قرار گرفته است. درست شنيديد اين تالاب صورتي رنگ است كه همين ويژگي آن را از ديگر آبگير هاي اين منطقه متمايز خواهد كرد. دليل علمي رنگ اين تالاب وجود تعداد بسيار زيادي پلانكتون گياهي بر سطح آن است. اگر در فصل مهاجرت پرندگان از اين تالاب بازديد كنيد شاهد پرواز پرندگاني مانند: حواصيل سفيد و خاكستري، باقرقره، خوتكا، طاووسكن، چنگر، فلامينگو و تهيو خواهيد بود لازم به ذكر است كه اين تالاب زيستگاه دائمي بسياري از همين پرندگان نيز مي باشد.




مسجد جامع تيس :

يكي از مناطق ديدني اين روستا اين مسجد است كه به سبك معماري مساجد كشور هاي پاكستان و هندوستان ساخته شده است. مسجد تيس مزين شده به مناره و گنبد هاي رنگي ( سبز، قرمز و سفيد) هم چنين در و پنجره شيشه كاري شده رنگارنگ يكي از جاذبه هاي گردشگري پر مخاطب اين آبادي محسوب مي شود.

روستاي آتشگاه در استان چهار محال و بختياري از ديگر روستاهاي ناشناخته ايران مي باشد كه در ادامه بيشتر با آن آشنا خواهيم شد.




- روستاي آتشگاه :

اين روستا در شهرستان لردگان واقع در استان چهار محال و بختياري قرار گرفته است و داراي مساحتي نزديك به 3400 كيلومتر مربع مي باشد. آب و هواي ييلاقي و آبشارهاي بسيار بلند اين بادي، آن را به يكي از مقاصد گردشگري پر مخاطب مبدل كرده است كه البته همه از وجود چنين بهشت حقيقي در استان چهار محال و بختياري مطلع نيستند. برجسته ترين جاذبه گردشگري اين روستا آبشار آتشگاه كه با طولي نزديك به 3 كيلومتر لقب بلندترين آبشار ايران را از آن خود كرده است مي باشد. پس ازعبور از آبشار هاي كوچك و رسيدن به آبشار مركزي آتشگاه با يك صخره نوردي بسيار آسان كه بيشتر شبيه به بالا رفتن از پله مي باشد و حدود 2 ساعت زمان مي برد شانس بازديد يكي از سرچشمه هاي آبشار آتشگاه را خواهيد داشت.




از آنجايي كه چهار محال و بختياري جز استان هاي جنوبي كشور مي باشد ممكن است كه نگران گرماي هوا باشيد بايد بگوييم اصلا جاي نگراني نيست و به دليل قرار گرفتن اين روستا در دل دره در تمامي فصول داراي آب و هواي معتدل و دلچسب مي باشد. روستاي جالب و ناشناخته ديگر كه مي توان از آن نام برد روستاي زرگر مي باشد.



- روستاي زرگر:

مابين مسير تهران به قزوين روستايي به نام زرگر وجود دارد كه اهالي روستا خودشان نوعي جاذبه به حساب مي آيند. مردم اين روستا به جز زبان فارسي به زبان رومانيايي صحبت مي كنند و لاتين مي نويسند. دين اهالي روستا اسلام و شغل اصلي آن ها دامداري و كشاورزي است. مردم روستاي زرگر از اصالت خود و اينكه دقيقا اهل كجاي جهان هستند اطلاعي نداشتند. آن ها علاوه بر زبان رومانيايي و فارسي به زبان تركي قزويني نيز تسلط دارند.



 

اما واقعا مردم روستا زرگر اهل كجا هستند؟

برخي از تحصيلكردگان روستا تصميم گرفتند براي يافتن هم زبانان خود لغاتي رومانو را در فضاي اينترنت نشر دهند و از هر كس در هر كجاي جهان كه اين لغات را مي شناخت درخواست كردند كه به ايران بيايند. پس از گذشت چند ماه 3 مسافر از كشور هاي انگليس و فرانسه خودشان را به روستاي زرگر رساندند. در واقع زرگرها خيشاوندان اروپايي هايي هستند كه در سر تا سر جهان پراكنده شده اند. پس از بررسي روستاي عجيب زرگر سري به روستاي شگفت انگيز سيرچ در استان كرمان بزنيم.




- روستاي سيرچ:

در فاصله 80 كيلومتري منطقه كويري و حاره اي كرمان روستايي با اقليم كوهستاني به نام سيرچ قرار دارد. اين روستا در ارتفاع 1550 متري از سطح زمين قرار گرفته است كه همين امر آن را به مقصدي مناسب در تمامي فصول تبديل كرده برخي از جاذبه هاي گردشگري اين آبادي عبارتند از:




رودخانه سيرچ:

رودخانه اي بسيار زيبا كه يكي از برجسته ترين جاذبه هاي گردشگري اين روستا محسوب مي شود. در اطراف اين رودخانه درخت هاي سرو كهن سال با قدمتي نزديك به 1000 سال وجود دارد كه زيبايي آن را دوچندان كرده است.




چشمه جوشان:

چشمه آبگرم جوشان از ديگر جاذبه هاي تفريحي پر مخاطب روستاي سيرچ به حساب مي آيد كه به دليل وجود مواد هاي معدني مختلف از خواص درماني بسياري برخوردار است. از برخي خواص اين چشمه مي توان به درمان بيماري هاي مفصلي و پوستي اشاره كرد.

سوغاتي هاي روستاي سيرچ شامل روغن حيواني، خشكبار، ابزار حصيري و قاليچه هاي دستبافت مي باشد.

شايد به محض شنيدن نام تهران اولين چيزي كه در ذهن ما نقش ببندد ترافيك، شلوغي و دود حاصل از ماشين ها باشد اما پايتخت تنها در اين مسائل خلاصه نمي شود و روستاي بعدي كه مي خواهيم معرفي كنيم در 100 كيلومتري استان تهران واقع شده است.






روستاي كركبود:

اين روستا كه در ليست روستاهاي ناشناخته ايران قرار گرفته است به دليل تيرگي و نيلي بودن صخره هاي اطراف آن به كركبود شهرت يافته است. يكي از جاذبه هاي پر طرفدار اين روستا آبشار 15 متري كركبود است. در انتهاي اين آبشار آبزن هاي پر آبي وجود دارد كه مي توانيد در آن به آب تني بپردازيد و از خنكاي آن در فصل تابستان لذت ببريد. از ديگر جاذبه هاي اين روستا مي توان

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.